****************************************************************************

WIJ ZIJN GESTOPT!!

Begin januari 2015 is mijn man getroffen door een hersenbloeding.
Als een direct gevolg hiervan,
hebben wij besloten per direct te stoppen met onze kennel- en fok activiteiten.
Wij willen al onze pupkopers bedanken voor het vertrouwen die zij ons de
afgelopen 29 jaar hebben gegeven.


Als u een pup zoekt, verwijzen wij u graag door naar de rasvereniging:
V.F.L.D.


*****************************************************************************

Samen met mijn man (Rinus) heb ik (Joke) vanaf 1986 t/m 2014 rode en af en toe zwart/rode Dwergpinschers onder de kennelnaam “van Majori’s Donk”.

Van kinds af aan hadden we bij ons thuis al honden en toen ik 10 jaar was kreeg ik mijn eerste Dwergpinscher. Ook toen ik later trouwde, ging er een Dwergpinscher mee naar ons nieuwe huis. Rinus moest in eerste instantie niet zoveel hebben van zo’n klein hondje en vroeg dan ook: “Wat moet ik met zo’n kleine hond?” Ik zei toen: “Uitlaten!”.

We kregen 2 zonen, Richard en Marcel, en toen die wat ouder waren besloten we een teefje te nemen. Om ons te oriŽnteren gingen we op diverse tentoonstellingen kijken en in 1985 haalden we een teefje uit Duitsland, genaamd “Tilla von Cronsbach”. In datzelfde jaar kwam ook “Cosima von Reuterweg” bij ons in huis. Door iemand werd mij verteld dat ik met Cosima eens naar een tentoonstelling moest gaan want ze zou veel kwaliteiten bezitten. Zo gezegd, zo gedaan. Op haar eerste tentoonstelling (Winner tentoonstelling Amsterdam) werd ze meteen “Jeugdwinster”. Verder werd ze nog o.a. Nederlands kampioen.

In 1986 besloten we een kennelnaam aan te vragen. Kort daarna hadden we ons eerste nestje. In die periode was er een andere Nederlandse fokker, mevr. van Balkom, van de kennel “Bonami” die verschillende honden importeerde uit IsraŽl van de bekende kennel “Me Beit Hamaayan” van dhr. D. Efrat. Toen ik die honden eenmaal zag, was ik meteen verkocht; zo moest voor mij de Dwergpinscher eruit zien en dit type hond wilde ik ůůk gaan fokken.

In 1988 werd bij kennel “Bonami” het eerste nestje gefokt tussen 2 uit IsraŽl geÔmporteerde honden en ik vroeg mevr. van Balkom of ik hier een teefje van mocht uitzoeken; dit werd “Susan”. Het was een schot in de roos; ze heeft 13 titels gewonnen waaronder 3 x Europees Kampioen waarvan de laatste titel behaald is op een leeftijd van 7 jaar.

Intussen hadden we af en toe een nestje waarbij we gebruik maakten van de geÔmporteerde IsraŽlische reuen en af en toe reuen van de kennel “van Alsus”. Uit diverse nestjes hielden we honden aan die voornamelijk het IsraŽlische type hadden. De meeste honden die we aanhielden zijn minimaal Nederlands kampioen geworden. Wat onze “toppertjes” nog meer gehaald hebben kunt u op onze site zien onder het tabje “Reuen” en “Teven”.

Eind jaren 90 stopte de kennel “Bonami” met fokken waardoor het voor ons ook moeilijker werd om het door ons zo geliefde IsraŽlische type hond te blijven fokken aangezien zij ťťn van de weinige fokkers was die dit type hond in haar kennel had. Ondanks dit alles zien we tot ons grote plezier dat uit de huidige generatie honden af en toe toch nakomelingen geboren worden van het IsraŽlische type.

In 2007 is Bianca Smits mede-eigenaar geworden van de kennel. In 2001 kochten zij en haar vriend John hun eerste dwergpinscher bij ons (Wesley). Vanaf dat moment zijn zij goede vrienden van ons geworden en helpen zij ons op het gebied van het showen van honden, reisgezelschap op shows, contacten met buitenlandse puppykopers etc. In 2002 deed Bjorn zijn intrede in hun leven en in 2004 kwam Gabber bij hun wonen. In 2006 kregen zij hun eerste teefje die zij geпmporteerd hebben uit Finland. Meer over Bianca en John kunt u lezen op hun eigen website: Rostelley's Angels. In 2014 heeft Bianca besloten haar eigen kennelnaam aan te vragen.

Wij wensen u veel plezier met het bekijken van onze site.

Rinus & Joke Timmers.